Menu

Deze pagina is niet actief en wordt niet meer onderhouden. De informatie die getoond wordt kan derhalve achterhaald zijn!

Via de navigatie bereikt u de actuele pagina's van onze website.

Banden

Op het gebied van banden bieden wij een complete en uitgebreide service. Niet alleen monteren wij nieuwe zomer- en winterbanden, maar kunt u ook uw banden bij ons opslaan.
Wij leveren banden van o.a. Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Fulda, Goodyear, Kleber, Michelin, Nokian, Pirelli, UniRoyal, Vredestein en Yokohama.
Maar ook kunt u bij ons terecht voor Achilles, Hifly, Infinity en Novex.

Klik hier om banden te zoeken in onze webshop.

nieuwe velgen autobanden roermond

Nieuwe velgen monteren

Uw banden worden van uw oude velgen gehaald. Daarna worden de banden op de nieuwe velgen gemonteerd. Hierbij gebruiken wij altijd nieuwe ventielen. De nieuwe velgen met banden worden gebalanceerd voordat ze op uw auto worden geplaatst. Dit voorkomt trilingen tijdens het rijden.
Wij kunnen velgen tot wel 28" voor u monteren!
nieuwe banden autobanden roermond

Nieuwe banden monteren

Uw oude banden worden van uw velgen gehaald. Daarna worden de nieuwe banden op de velgen gemonteerd. Hierbij gebruiken wij altijd nieuwe ventielen indien nodig. De velgen met de nieuwe banden worden gebalanceerd, indien gewenst, voordat ze op uw auto worden teruggeplaatst. Wij monteren uiteraard zowel zomer- als winterbanden.
Wij kunnen banden tot wel 28" voor u monteren!
nieuwe banden en velgen autobanden roermond

Nieuwe banden en velgen monteren

Uw oude banden en velgen worden van uw auto gehaald. De nieuwe banden en velgen worden op uw auto gemonteerd. Deze zijn gebalanceerd om trillingen tijdens het rijden zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt kiezen om uw oude banden en velgen bij ons achter te laten of mee te nemen.
Bandenreparatie lekke band

Band repareren

De lekke band wordt van de velg gehaald en eventuele voorwerpen worden uit de band verwijderd. Een speciaal middel wordt gebruikt dat het gat op een professionele wijze dicht. De band wordt weer op de velg gemonteerd met een nieuwe ventiel. Daarna wordt het wiel gebalanceerd en op uw auto teruggeplaatst.
Wij repareren de banden nooit met een prop.
Voor een goede reparatie is het noodzaak om de banden te demonteren, controleren en te repareren met speciale bandenpleisters.
Autobanden balanceren

Band balanceren

Als u veel trillingen ondervindt tijdens het rijden, dan kan het zijn dat één of meerdere banden in onbalans zijn. Wij halen de velg met band van uw auto en balanceren deze op een speciaal daarvoor ontwikkeld apparaat. Wij kunnen ook afwijkende velgen van bijvoorbeeld een aantal Franse merken balanceren door middel van speciaal gereedschap.
opslag winterbanden en zomerbanden in ons bandenhotel

Banden opslaan in het bandenhotel

U maakt gebruik van zowel zomer- als winterbanden, maar wilt deze niet thuis opslaan en monteren. U kunt deze banden bij ons achterlaten in onze opslag en zodra de seizoenen wisselen, kunt u uw auto laten voorzien van de gewenste banden. Vraag naar de verschillende mogelijkheden van deze opslag.

 

Europees bandenlabel, rolweerstand, grip, stille band

Grip op Nat / Remweg
A-G: korte tot lange remafstand op natwegdek
Verschil tussen beste en slechtste label is maar liefst 18 meter!

Brand efficiëntie / rolweerstand
A-G: lage tot hoger brandstofverbruik
Verschil tussen beste en slechtste label is tot wel 0,7L per 100 km

 

 

 

Geluidsproductie / extern geluid
Gemeten in decibel
3 klassen

   

Bandenlabel

 

Autobanden Roermond is dé banden- en velgenspecialist voor Asenray, Boukoul, Herkenbosch, Herten, Horn, Linne, Maasbracht, Melick, Merum, Roermond, St. Odiliënberg, Posterholt en Vlodrop.